Interfész fejlesztése IBM Maximo rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság egy nagyvállalat gazdaságos és eredményes működésének elengedhetetlen kelléke egy eszközgazdálkodási rendszer. A rendszer segítségével növelni tudják az eszközök kihasználtságát és teljesítményét, ezáltal lehetségessé válik a működésbe fektetett tőke hozamának a növelése is. Mivel a vállalatok általában több olyan rendszert használnak egymás mellett, amik különböző funkcióval rendelkeznek, de adataikban néhol átfedés van, ezért elengedhetetlen a rendszerek közötti szinkronizáció.

Szakdolgozatom témája egy olyan interfész fejlesztése az IBM Maximo Asset Management rendszerhez, ami egy interfésztáblán keresztül beáramló készletgazdálkodási adatokat feldolgozza és betölti a rendszerbe.

A féléves munkám során mindenekelőtt, meg kellett ismernem az IBM Maximo Asset Management rendszert. A rendszer ismerete azért fontos, mert nagyon nehéz úgy fejleszteni egy interfészt egy adott rendszerhez, hogy nem ismerjük annak működését és felépítését. A rendszer megismerése után megterveztem azt a szükséges folyamatot, melynek során feldolgozzuk az adatokat és betöltjük a rendszerbe a Maximo objektumoknak megfelelően. A tervezés után elsajátítottam a Maximo fejlesztéséhez szükséges ismereteket. A szükséges ismeretek birtokában implementáltam és tesztesetek létrehozásával le is teszteltem az interfészt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.