Internet of Things eszközök támogatása JavaScript alapú szerver-kliens eszközökkel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A szakdolgozatomban egy átfogó tanulmányt készítek a dolgok internetéről és kifejlesztek egy működőképes rendszert ennek bemutatására.

A feladatom fő célja, hogy ismertesse a beágyazott mikrokontroller alapú rendszerek internetes hálózathoz való csatlakoztatásának lehetséges módjait és bemutassa ennek egy kivitelezési formáját. A fejlesztés kezdetén a cél csupán általános formában létezett, majd a kivitelezéskor körvonalazódtak a részletek és kirajzolódott a végleges feladat.

A téma kidolgozása során ismertetem a JavaScript alapú eszközöket, azok megalkotásának céljait és részletesen kitérek előnyeikre, hátrányaikra. A fejlesztéssel kapcsolatban megfogalmazok alapcélokat és a végén kiértékelem azokat.

A fejlesztés részét képzi egy szerveroldali alkalmazás megírása a hozzá tartozó adatbázissal, egy kliensoldali webalkalmazás fejlesztése és egy Internet of things eszköz, illetve az azt szimuláló alkalmazás megírása és végül egy konfigurációs program létrehozása is. A feladat végén kitérek a rendszerben rejlő továbbfeljesztési lehetőségekre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.