Internet rádiós prototípus fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Balogh Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Kétféléves diplomatervezési feladatom egy internet rádiós prototípus fejlesztése, amely a Conet Kft-nél készülő épületinformatikai rendszer részegysége lesz. Az első félév során megismerkedem a feladat megoldásához szükséges audió áramkörökkel, illetve tesztelem működésüket, majd a második félévben megtervezem a prototípust. Ezt az eszközt több feladat elvégzésére tervezem, ezért a feladat megoldásához szükséges perifériákon túl, jelentősen bővítem az áramkör funkcióit.

A tervezés során a megbízhatóság az egyik elsődleges szempont, ezért a diplomatervezésemben külön kitérek a jelintegritásra. Az eszköz multi-funkciós tulajdonsága miatt nagysebességű mikroprocesszort és hozzá tartozó DDR RAM memóriát tervezek az áramkörre, ezekre külön kitérek a dolgozat során. A dolgozatom célja egy megbízható hardver létrehozása, amely a feladatban megfogalmazott funkciókon kívül más feladatok elvégzésére, tesztelésére is alkalmazható a jövőben. Emiatt több perifériát, illetve azok csatlakozását is meg kell terveznem.

A kapcsolási rajz elkészítésén kívül ismertetem a jelintegritás fontosabb részeit, az ennek során felmerülő legfőbb problémákat, valamint azok megoldásait. A tervezés során az áramkör legérzékenyebb részeit előzetes szimulációnak vetem alá, ami segít az integritási problémák megoldásában. Bemutatom a fizikai tervezés sarokpontjait, illetve az áramkörtervező program legtöbbet használt segédfunkcióit. A tervezés után megszervezem a nyomtatott áramkör gyártását, illetve az alkatrészek beültetését, végül pedig elvégzem az első teszteket az elkészült eszközön.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.