Invito mobil kliens fejlesztése Android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mobiltelefon ipar az elmúlt években hatalmas fejlődésen esett át. A gyártók és a mobil operációs rendszerek piacán is állandó a verseny. A készülékekre nagyszámú alkalmazás fejleszthető, hiszen a rengeteg számítógépről elérhető alkalmazás töredéke készült csak el mobiltelefonra. A piaci igények alapján döntött úgy az ECM Consulting Kft, hogy megteremti az Invito platformot.

Az Invito egy nagyvállalati környezetbe szánt alkalmazás. A célja a nagyvállalati információs rendszerek integrálása mobiltelefonra. Az első verziókban a nagyvállalati dokumentumkezelő-rendszerek (Enterprise Content Management) támogatására került a fő hangsúly, de a technológia független az ECM rendszerektől, más alkalmazáshoz is illeszthető. A megvalósítás kliens-szerver architektúrát követ, ahol az Invito szerver a kliensek és a kapcsolódó rendszerek között, átjáróként működik. A kliensek egyenesen az Invito szerverhez csatlakoznak, a vállalati infrastruktúráról és az alkalmazásokról semmit sem tudnak.

A kliens hálózaton kommunikál a szerverrel, a felhasználó utasításait továbbítja. A szerver a kliensek kéréseit fogadja, csatlakozik a vállalati rendszerekhez, és összeállít egy választ a kliensnek. A válasz egy felhasználói felület, amit a kliensnek meg kell jelenítenie. A felület négy különböző részből épülhet fel: adatok, struktúra, stílus és képek. Az adatok mindig dinamikusak, sosem lehet őket gyorsítótárazni. A struktúra és a stílus mindig statikus, így csak egyszer kell letölteni őket. A kliensnek képesnek kell lennie fájlok le- illetve feltöltésére is.

A szakdolgozat egy Androidra operációs rendszerre épülő mobil kliens fejlesztését mutatja be. A kliens teljesen kompatibilis az Invito szerverrel, minden szolgáltatását ki bírja használni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.