IoT platform megvalósítása JavaServer Faces (JSF) technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Cinkler Tibor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Szakdolgozatom témája egy IoT platform fejlesztése, Java és JavaServer Faces használatával. A platformmal kapcsolatos elvárások közt szerepel az adatgyűjtés, tárolás, szűrés és megjelenítés. A kliensekkel történő kommunikáció REST API használatával történik, JSON formátumú adatokkal.

A dolgozat elején kontextusba helyezem a témát, majd részletezem a feladataimat. Ismertetem a felhasznált technológiát, azután rátérek a megoldás menetére témakörönként haladva.

Elsőként az adatbázis modellel, Java oldali perzisztenciával foglalkozom, majd részletesen elmagyarázom a kliensektől történő adatgyűjtést és feldolgozást. A HTTP alapon beérkező adatok kezelésén túl elkészítettem a szerver-kliens irányú kommunikációs megoldást, melyet példával is szemléltettem, továbbá megvizsgáltam az MQTT protokoll használhatóságát Java környezetben.

Az adatok tárolása, feldolgozása után következik a megjelenítéssel kapcsolatos implementációm bemutatása, rendre ismertetem a táblázatos, grafikonos, térképes megjelenítés módját, illetve az adatok szűrésére szolgáló funkciót.

A dolgozat végén összegzem a munkámat, véleményt formálok annak tartalmáról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.