Írásszakértői rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság minden egyes hivatalos ügyletet aláírásunkkal hitelesítünk. Így a hamisításuk száma is jelentős, melyek kiszűrése speciális tudást és eszközkészletet igényel.

Munkám során egy olyan szoftverfejlesztési projektbe kapcsolódtam be, ahol egy aláírás-hitelesítő rendszer prototípusának előállítása zajlik. Az alkalmazás kézírásjellemzők felismerésével, összerendelésével, majd statisztikai számításokkal képes eldönteni, hogy az adott aláírás eredeti-e.

Dolgozatomban ismertetésre kerülnek a szoftver által alkalmazott technológiák, mint WPF, MVVM, Publisher és Excel. Részletesen kifejtem, hogy hogyan vezettem be és jelenítettem meg a felületen két új kézírásjellemzőt, az ékezetet és a hurkot. Majd leírom a programhoz tartozó mentési és képbetöltési logikát. Bemutatásra kerül egy Publisher kimutatás készítése is, amelyben a programban mellékletként megjelölt aláírás minták és jellemzőik, valamint az Excel jelentésből átvett statisztikai értékek kerülnek megjelenítésre. A már meglévő Excel kimutatáshoz pedig egy új oszlopdiagramot fűzök hozzá. Befejezésként leírom, hogy milyen tapasztalatokat szereztem, s még milyen továbbfejlesztési lehetőségeket látok a szoftverben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.