Írásszakértői rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az aláírás-hitelesítés fontossága nem kétséges mivel egyre több a hamisító, ezért szükség van minél pontosabb módszerekre, melyekkel kiszűrhető a hamis aláírás. E módszerek formalizálására még nem ismert tökéletesen megbízható rendszer.

Az aláírás azonosítás nem hatékony, mert rengeteg tulajdonságot kell megvizsgálni, ellenőrizni ahhoz, hogy meggyőződhessünk az aláírás hitelességéről. Ezen tulajdonságok számontartása és kezelése papíron nem egyszerű folyamat, nem beszélve e tulajdonságok dokumentálása és véleményezése.

A feladatom e folyamatok könnyítésére, gyorsítására szolgál. Az aláírások kezelésének átültetése szoftveres formába nemhogy a tulajdonságok számontartását teszi könnyebbé, de egy korábban elmentett hitelesítés könnyebben betölthető és folytatható. A program ezen felül bővíthető például dokumentáló funkcióval is, mely automatikusan legenerálja a szükséges adatokkal a dokumentumokat.

Ezzel a programmal a mindennapi életben meggyorsítható az írásszakértők munkája, ezáltal az egyes aláírások hitelesítése is lerövidül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.