Irodaház energiaellátásának és túlfeszültség védelmének tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

Diplomamunkám témája egy irodaépület villamosenergia-ellátásának és túlfeszültségvédelmének tervezésének bemutatása. Célom, hogy a szabványok, rendeletek ismertetése helyett minél nagyobb mértékben mutassam be a valóságos tervezési folyamat lépéseit, élve azok elhanyagolásaival, ökölszabályaival.

Elsőként a villamosenergia-ellátás kialakításának folyamatát írom el, a hangsúlyt a megfelelő energiaellátási forma kiválasztására, a szükséges energiaigény meghatározására, a középfeszültségű hálózathoz való csatlakozás kiépítésére, valamint a 0,4kV-os elosztóhálózat gerincének tervezésére helyezve. A tervezés során igyekszem minél többet foglalkozni az eszközök nem csupán műszaki tartalmainak meghatározásával, hanem konkrét védelmi készülékek kiválasztásával, ezzel is emelve a dolgozat gyakorlati színvonalát.

Második részben az irodaház túlfeszültség-védelmének tervezési körülményeit tekintem át, kezdve rövid elméleti összefoglalóval, a valóság ehhez képesti elhanyagolásaival, a tényleges túlfeszültség-védelemi rendszerek meghatározásával, valamint a védelmi eszközök kiválasztásával.

A diplomaterv terjedelembeli korlátai miatt az itt megjelenő rendszereken kívül természetesen számos más eleme van még egy ilyen létesítmény villamos hálózatának, ám ezek bemutatására most nem nyílik lehetőség.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.