Ismeretelsajátítást segítő szoftver fejlesztése Android alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre elterjedtebbek a hordozható elektronikus eszközök, amelyek hozzáférhetőek bármely korosztály számára. Ezeket az eszközöket számos területen lehet alkalmazni. Az egyik ilyen terület az oktatás, azonban a közoktatásban még sajnos nem teljesen elfogadott az elektronikus eszközök használata, de egyre több oktatási intézmény nyit az ilyen irányú fejlődés felé.

A célom egy olyan alkalmazás elkészítése volt, amely egy keretrendszert nyújt az oktatási intézmények számára. Jelen dolgozat bemutat egy olyan alkalmazás fejlesztést, amely képes kiszolgálni az oktatási intézmények többségét, legyen szó általános iskoláról, középiskoláról, vagy egyetemről.

Az alkalmazásom két részből áll. Egyrészt egy webalkalmazásból, ami a tanárok számára készül. Itt tudják feltölteni azokat az ismereteket, amelyeket később a diákok elsajátíthatnak. Az alkalmazás másik része egy mobil kliens, ennek segítségével jeleníthető meg a diákok számára a tanárok által készített tartalom.

A webalkalmazást egy modern keretrendszerrel terveztem elkészíteni, így a választásom Microsoft technológiájára, az ASP.NET MVC-re esett.

Kliens technológiának pedig az Android platformot választottam, ez a mobilplatform a legelterjedtebb manapság. A piacon rengeteg különböző készülék kapható Android operációs rendszerrel, minden árkategóriában. Emiatt szinte bárki hozzáférhet egy Androidot futtató eszközhöz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.