Járműbaleset-rekonstrukciók vizualizálása korszerű JavaScript technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A járműbiztosítók számára hatalmas probléma a biztosítási csalás, óriási veszteséget okoz világszerte. A csalások azonosításába is jelentős összegek vannak fektetve, azonban a becslések szerint ezek fele észrevétlen marad. Erre egy modern megoldás a telemetriai eszközök beépítése a járművekbe, hogy majd a biztosítási igénybejelentés esetén az adatok alapján pontosabb ítélet születhessen. Jelenleg nincs egy univerzális megoldás, a biztosítók saját alkalmazásokat kell hogy létrehozzanak, ha fel szeretnék használni az adatokat.

A készített webalkalmazás egy olyan platform részeként jött létre, ami ezt a nyers adathalmazt fel tudja dolgozni, megállapításra kerülnek az ütközések, erősebb gyorsulások és fékezések, és külső szolgáltatásokhoz kapcsolódva további értékes adattal egészül ki az eredmény. Ezeket az alkalmazás képes ábrázolni egy interaktív térképes felületen, ami az egyes cégek kárbecslőinek rendelkezésére van bocsátva, beépíthetik ezt munkafolyamatukba, így egy jól átlátható képet kaphatnak a baleset részleteiről. A felülnézetes térképre rákerül az útvonal, a különféle információk, és ezt egy videólejátszó-vezérlővel lehet irányítani, így végig lehet nézni a balesetet lépésről-lépésre.

A dolgozat során ismertetem, hogy milyen modern eszközöket és technológiákat használtam a webalkalmazás létrehozásához. Bemutatom a platform architektúráját, közelebbről megvizsgálom a térkép és az animáció tervezését, és az implementációjuk érdekesebb részleteit. Ismertetem továbbá az alkalmazás teszteléshez létrehozott és használt eszközkészletet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.