Járműipari Diagnosztikai (OBD) Hardvermodul Tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ruszinkó Miklós
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozat keretein belül megismerkedtem a modern autók fedélzeti diagnosztikájához szükséges protokollokkal, fejlődésük történetével, valamint tanulmányoztam a járműipari diagnosztikai eszközöket azok előnyeivel, hátrányaival.

A rendszertervhez szükséges követelményrendszer megalkotásakor figyelembe vettük az Önálló laboratórium című tárgy keretein belül elért eredmények felhasználási lehetőségeit is, így került előtérbe a Bluetooth adatátviteli megoldások témaköre.

Ezt követően sor került a követelmények meghatározására, valamint a rendszerterv elkészítésére. Miután elkészült a kapcsolás, megkezdődött a nyomtatott huzalozású lemez tervezése. Ennek folyamata igen összetett feladat: összehangolt tervezésre volt szükség, mely megteremtette az egyensúlyt a fizikai méret korlátai, elhelyezendő alkatrészek száma, gyártási korlátok közt.

A nyomtatott huzalozású lemez legyártásra került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikai Technológia Tanszékének Nyomtatott huzalozás laboratóriumában, az áramkörépítésre az Inventure Autóelektronikai Kutató és Fejlesztő Kft. biztosított lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.