Járművek biztonságos kommunikációját támogató PKI megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Buttyán Levente
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A dolgozat témája, egy autók közötti biztonságos kommunikációt támogató PKI rendszer kritikus pontjainak áttekintése és ezek alapján implementálása.

Az autós PKI szorosan kapcsolódik a napjainkban nagyon népszerű önvezető járművek témájához. Az autós kommunikáció, mint technológia, előfeltétele és lényeges része a fejlesztéseknek. Ugyanakkor felmerülnek biztonsági és jogi kérdések melyek megválaszolása feltétlenül szükséges.

A dolgozat elsősorban áttekinti az aktuális és releváns szabványokat és újságcikkeket, és ezek alapján megoldást próbál találni a felmerülő problémákra. Ezekre fókuszálva kiemeli és ismerteti a lényeges részeket, majd bemutatja az elkészült pilot rendszert és az ebben implementált funkciókat.

A megvalósult rendszerhez egy jól érthető user interface csatlakozik mellyel bárki ki tudja próbálni a különböző üzenetstruktúrákat és megismerheti a teljes rendszer működését. Az implementációban jól elkülöníthetők a különböző szereplők, ezzel is segítve a különböző funkciók megértését. Minden felhasznált üzenet és tanúsítvány megfelel a szabványoknak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.