Járművek infotainment rendszerének sérülékenység vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Holczer Tamás
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjaink modern autós infotainment renszerei (IVI) felfoghatók beágyazott rendszerek, egyszerű digitális eszközök és általános számítástechnika egy különleges ötvözetének. Ezen egyediség fényében viszont újra kell értelmezni a már ismert penetrációs tesztelési technikákat, hogy azok a lehető leghatékonyabban a lehető legjobb eredményeket adják autós környezetben is.

Csupán példaképpen, egy céges hálózat biztonsági tesztelésekor az ún. social engineering támadások a legfontosabb támadási módok közé sorolhatók, de egy IVI rendszer tesztelésekor ezen vektorok használhatatlanok. Másrészről viszont ezek az eszközök is elérhetők lehetnek hálózaton kereszül, így a bevett technikák és ismert megoldások, mint például egy egyszerű port scan ugyanolyan hasznos lehet, mint bárhol máshol.

A diplomaterv célja egy infotainment rendszer sérülékenység vizsgálatán keresztül olyan módszertan kidolgozása, ami általánosan, hasonló környezetben használható módszert ad a sérülékenységek megtalálására. Ez az új módszertan több már bevált metodológiákon alapul, így remélhetőleg valóban hasznos segédanyag lehet autós rendszerek biztonsági vizsgálata során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.