Java Spring alapú backend alkalmazás tervezése és megvalósítása parkolóhely-kihasználtságot optimalizáló rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a nagyszámú munkavállalót foglalkoztató nagyvállalatok számára rendkívül fontos tényező a dolgozók által igényelt erőforrások és eszközök költséghatékony elosztása és kezelése. Növekvő igény a vállalatok részéről, hogy az ilyen jellegű nyilvántartások az alkalmazottak számára az egyszerű hozzáférést és a könnyen kezelhetőséget biztosító népszerű webes és mobilos technológiákra épülő alkalmazásokkal legyenek megvalósítva.

A dolgozat témája valós üzleti igényen alapul, melynek célja egy olyan rendszer létrehozása, amely lehetővé teszi a dolgozók számára biztosított parkolóhelyek lehető legoptimálisabb kihasználását. A rendszer használatával a dolgozók Android és iOS platformokra fejlesztett mobil alkalmazások segítségével parkolóhelyet foglalhatnak, a rendszer adminisztrátorai pedig webes felületen követhetik nyomon a parkolóhelyek kihasználtságát.

A dolgozat ismerteti a kliens alkalmazásokat kiszolgáló szerver oldali alkalmazással szemben támasztott funkcionális követelményeket és a megvalósításhoz szükséges tervezési folyamatot. Bemutatja a választott technológiákat, a megoldás architektúráját és kódrészletekkel ismerteti a megvalósítás fontos lépéseit. Kitér az elkészített alkalmazás tesztelésére és a kliensekkel történő integrációjára.

A megvalósítás értékelése és a tapasztalatok összegzése után ismerteti az alkalmazás továbbfejlesztési lehetőségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.