Java Spring alapú közösségi portál tervezése és megvalósítása Angular frontend technológiával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság webfejlesztés területén – legyen szó backend, vagy frontend fejlesztésről – rengeteg különböző technológia áll rendelkezésünkre. Közülük a választás több szempont alapján történhet. Ilyen szempontok például, hogy mennyire közismert, támogatott egy-egy programnyelv, mennyire fontos számunkra a skálázhatóság, vagy hogy összességében mennyire hasznosak a fejlesztendő alkalmazásunkhoz azok a funkciók, amiket az adott technológia kínál.

Dolgozatom célja egy közösségi webportál készítése, amely a modern digitális kultúrában is megállná a helyét, és korszerű webes technológiákra épül. Az alkalmazás fejlesztése során megkísérlek szimulálni egy éles projektet, ahol egyszerre vagyok fejlesztői és megrendelői szerepkörben, valamint olyan eszközöket próbálok használni, amit a valós fejlesztői világban is előszeretettel alkalmaznak nagyobb cégek.

Ezen kívül az olvasó betekintést nyerhet a tervezési folyamatba is, az egyes tervezői döntéseket legjobb tudásom szerint fogom megindokolni. Kitérek majd az alkalmazott technológián kívül a rendelkezésemre álló egyéb opciókra is, és részletezem, hogy miért döntöttem az általam választott és használt eszközök mellett.

Habár az elkészített közösségi portál nem sok egyedi funkciót tartalmaz, mégis olyan – a már a piacon jelen lévő alkalmazásokban megtalálható – elemek kombinációjából épül fel, ami a mai fiatalok körében az alkalmazásomnak létjogosultságot adhat. Ezen kívül az elkészült alkalmazással bizonyítani szeretném, hogy képes vagyok általam korábban nem (vagy minimálisan) ismert technológiák gyors elsajátítására, és a nagyvállalati alkalmazásfejlesztés területén is megállnám a helyem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.