Java és javascript alapú webes keretrendszerek összehasonlítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Szakdolgozatomban különböző Java illetve Javascript alapú webes keretrendszert vizsgáltam meg és hasonlítottam össze. Négy jobban elterjedt keretrendszert választottam ki, ezek a Google Web Toolkit, a Vaadin, a Kendo UI és a Spring MVC.

Mindegyik keretrendszerrel először külön foglalkoztam, megvizsgáltam az általuk nyújtott szolgáltatásokat, majd az alaposabb megismerés érdekében egy példa alkalmazást is készítettem mindegyik keretrendszerben. A példa alkalmazásokat úgy választottam meg, hogy megvizsgálhatóak legyenek a lényeges összehasonlítási szempontok, mint például adatbáziskezelés, felhasználói felület, szerver és kliens oldal kommunikációja, stb.

Miután elkészítettem az alkalmazásokat, különböző szempontok alapján értékeltem a keretrendszereket és megjelöltem azt, amelyik azon területen véleményem szerint a legjobban teljesít.

A gyors áttekinthetőség érdekében a keretrendszerek tulajdonságait röviden, táblázatos formában is ismertetem.

Érdekességképpen további három keretrendszerrel megismerkedtem, ezek az Apache Wicket, az AngularJS és az EmberJS. Idő hiányában ezeket a keretrendszereket nem tudtam alaposan megvizsgálni, azonban kipróbáltam őket és a tapasztalatokat leírtam a szakdolgozat végén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.