Javascript alapú nyilvántartó rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatom során egy korszerű technológiákon alapuló webes nyilvántartó rendszer fejlesztésébe csatlakoztam be. Az alkalmazás az esztergomi Duna Múzeum részére készül és elsődleges célja a jelenlegi rendszer leváltása egy modernebb, funkciókban gazdagabb elektronikus nyilvántartásra.

A dolgozatban leírt munka lehetőséget biztosít a webes kliens és szerver oldali fejlesztés megismerésére, valamint új technológiák használatára, melyek kielégítik a mai kor elvárásait mind felhasználói, mind pedig fejlesztői oldalról.

A rendszert alkotó, a fejlesztés szempontjából két legfontosabb alkotóelem, az adatok bevitelére és megjelenítésére szolgáló kliens oldali, és az ezeket az adatokat feldolgozó, az adatbázissal kommunikáló szerver oldali alkalmazás. A projekt során ennek a két szoftvernek a megvalósítása jelentette a legnagyobb kihívást. Továbbá kiemelendő a JavaScript nyelv fontossága, mely mindkét alkalmazás alapjául szolgált, valamint az erre építő TypeScript, mely modern nyelvi elemeket biztosított a karbantarthatóbb kódbázis létrehozásához.

A múzeummal történő folyamatos egyeztetéseknek köszönhetően a rendszer az ügyfél igényei szerint készült. A fejlesztés, azonban nem tekinthető befejezettnek, hiszen számos továbbfejlesztési lehetőség vár megvalósításra, melyek tovább növelhetik a rendszer hatékonyságát és a felhasználói élményt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.