Jogszabályoknak megfelelő munkaidő validáció a beléptető rendszer alapján Oracle integrált vállalat irányítási környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatom témájának alapjául az Oracle Hungary Kft-nél végzett munkám egyik projektje szolgál. Munkám során az Oracle E-Business Suite vállalatirányítási rendszerhez fejlesztettem hozzá.

Csapatunk az Oracle Application Labs szervezetének része, feladatunk a vállalat igényeinek megfelelően belső fejlesztések és testreszabások elkészítése a rendszeren. A világ különböző pontjain más-más törvénykezések érvényesek, így az egyes szabályozásokat a szoftverben ezekhez kell igazítani. Fejlesztéseim során fő szempont volt, hogy az üzleti folyamatoknak releváns megoldásokat szállítsak a felhasználói élményt is szem előtt tartva.

Az Oracle vállalatirányítási rendszere több modulból áll, én magam az OTL (Oracle Time and Labor) komponenssel foglalkoztam, amely a munkavállalók munkaidejének nyilvántartására szolgál.

Munkám részeként a magyarországi szabályozásoknak megfelelő ellenőrzéseket, figyelmeztetéseket és környezetet alakítottam ki a rendszerben. Ehhez az üzleti logikát Fast Formulában írtam, míg az alacsony szintű algoritmusokat, melyek az adatbázist közvetlenül használják, PL/SQL-ben készítettem el.

Emellett a szoftver teljes testreszabásához, különböző beállításokat kellett létrehoznom, illetve módosítanom mind a grafikus felületen, mind a rendszer-leíró fájlokban. Ezután a teszrendszerből az éles rendszerbe való illesztést végeztem el, hogy a fejlesztések és módosítások érvénybe léphessenek a munkavállalók körében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.