KNX rendszer felügyeletére alkalmas Android alapú szoftver fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

A diplomamunkám célja egy olyan Android alapú alkalmazás készítése, ami képes egy Java alapú szerveren keresztül, közvetetten vezérelni egy minta KNX rendszert. További szempont, hogy az alkalmazás átlátható, egyszerűen kezelhető és praktikus legyen és rajta keresztül bemutatásra kerüljenek az Android rendszer által nyújtott alapvető funkciók.

A dolgozatom során ismertetem a KNX és Android platformot, azok alapvető tulajdonságait, felépítését és működését. Foglalkozom az Android applikációk struktúrájával és az Android Studio programmal, mint az Android alapú applikációk fejlesztői eszközével.

Ezután a dolgozatom további részében áttekintem az elkészült alkalmazás programozási lépéseit. Pontokra szedve ismertetem a megvalósított funkciókat, a program struktúráját, állapotait programkód és hozzá tartozó magyarázat formában.

Végül számba veszem az alkalmazás továbbfejlesztési lehetőségeit.Megvizsgálom, hogy milyen hiányosságai maradtak a programnak, illetve milyen változtatásokra lenne szükség a szélesebb körű felhasználhatóság érdekében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.