Kafetériát menedzselő rendszer újratervezése és alapjainak megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Bóka Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A kafetéria rendszer egy olyan béren felüli juttatási rendszer, amelyet a munkáltató adhat a munkavállalója számára az alap fizetésén felül. Ez a csomag a dolgozó számára ösztönző erejű, segíti a keresetét versenyképessé tenni.

A legtöbb vállalatnak problémát jelent a kafetéria rendszer menedzselése évről évre, az aktuális jogszabályoknak megfelelően. Az ellenőrzés, validáció és az igényelt jogcímek tárolása szintén nagy problémát jelenthet számukra.

A szakdolgozatom elkészítéséhez megalkottam egy működő alkalmazást, ami a fentebb említett problémák megoldására szolgál. A program megírása során feltérképeztem a piaci igényeket, valamint a hatályos jogszabályokat. Ennek köszönhetően követelményeket állíthattam a készülő alkalmazásommal szemben.

Alapkövetelmény volt a cégem részéről, hogy Microsoftos technológiát alkalmazzak, ezért felmértem a legújabb technikákat és úgy találtam a Silverlight 4 a legoptimálisabb a célom eléréséhez, a felállított követelmények megtartásával. Tanulmányoztam a platformot az interneten található cikkeket olvasva és információkat kaptam tapasztaltabb kollégáimtól.

A célom az volt, hogy egy rugalmas, jól felépített, ezáltal könnyen bővíthető rendszert alkossak. Úgy találtam a kritériumok eléréséhez a legfontosabb feladatom egy jó rendszerterv elkészítése és annak betartása.

A kafetéria jogszabályok tanulmányozásával igyekeztem egy olyan alkalmazást készíteni, ami az elmúlt 2-3 év szabályozásainak megfelel és a jövő évben, azaz 2011-ben is képes működni.

Az implementálás során az alap Silverlight-os keretrendszert és a kollégáim által készített speciális frameworkot is használtam, ami az alap rendszert kiegészíti kontrollokkal és növeli egyéb elemek használhatóságát. Az alkalmazás felhasználói felületét XAML-ben, a mögöttes kódot C# írtam meg. Ezen felül a kommunikációhoz a szerver és a kliens között WCF RIA Szolgáltatásokat is használtam.

A feladat elvégzése során sokat tanultam a Silverlightról, adatbázisokról (beleértve az SQL-t) és a fejlesztési lehetőségeket az aktuális jogszabályoknak megfelelően.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.