Kalória beviteli és edzés napló alkalmazás Azure platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az emberek életében fontos tényező az életvitel, amely jelentősen meghatározza az adott egyén mindennapjait, és hosszú távon a jövőjét – leginkább egészségügyi szempontból. Az életmód követése iránti igény tehát egy természetszerűen adódó felvetés, amelyre az informatika könnyűszerrel adhat választ.

A szakdolgozatomban egy olyan alkalmazás fejlesztését tűzöm ki célul, amely a táplálék formájában bevitt, és edzések során elégetett kalóriák számontartását teszi lehetővé. A felvitt adatokból az alkalmazás képes statisztikákat generálni és grafikonokat rajzolni, amelyek segítségével könnyűszerrel követhetjük például egy diéta leforgását, valamint ezen adatok alapján visszacsatolást kaphatunk annak sikerességéről, illetve változtatásokat tehetünk benne.

A szakdolgozat során kitérek a tervezés, és a megvalósítás részleteire. A tervezés során elsőként az architektúrával foglalkozom, ezt követően az adatmodellről és az ezekre épülő felhasználói felületről lesz szó. A megvalósítást a felhasználói felülettel kezdem, majd ezekre építem fel a funkciókat, mely során a tervezési és megvalósítási kérdéseket is tárgyalom.

Az alkalmazást a Microsoft .NET platformjának ASP.NET MVC keretrendszerének használatával készítem el, Entity Framework adatbázis-eléréssel. A felhasználói felület HTML5 és CSS használatával készül a Bootstrap keretrendszer felhasználásával, míg a kliens oldali fejlesztésre a JavaScript-et, és a jQuery függvénykönyvtárat használom.

A kész szoftver képes ételek, receptek és gyakorlatok naplózására, melyekből különböző statisztikák és grafikonok készülnek el a felhasználó személyes oldalára, valamint a víz- és súly napló funkciók használatával további következtetések vonhatók le a felhasználó szempontjából. A szakdolgozat végén tárgyalom a lehetséges továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.