Kamerarendszerből érkező videófolyam tárolása és annotálása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A vagyonvédelmi kamerák és azok képfeldolgozása egy hatalmas kihívás, amellyel, a kis otthonoktól elkezdve, a kis és középvállalkozásokon át a nemzetközi cégekig mindenki küzd. Egy megoldás, amely ennyire sokrétű szervezetet tud ellátni, egy rendkívül rugalmas és jól skálázható rendszerért kiált. Sokáig erre nem találtak átfogó megoldást, azonban a modern virtualizációs technológiák segítségével kifinomultan skálázhatjuk alkalmazásaink szerint, emiatt támogathatjuk az összes típusú különböző rendszereket.

Ez a dolgozat mélységeiben bemutatja a jelenlegi kamerarendszereket, problémáikat és kombinációjukat a mai virtualizációs megoldásokkal. Kielemzem a különböző mozgásérzékelő algoritmusokat, való életbeni felhasználásukat, hogy optimalizálhassam a skálázhatóságukat és teljesítményüket egy többkamerás rendszeren.

Végül megállapítom, hogy ezen két rendkívül különböző technológia kombinációja egy járható út, és a virtualizáció és kamerarendszerek egyesítése talán a jövő egyik legígéretesebb uniója.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.