Karbantartható és felhasználóbarát webalkalmazás készítése Angular JS használatával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dóbé Péter
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A modern webtechnológiák megjelenésével teljesen átalakult a webalkalmazások felépítése, a kliens oldalon könnyebb lett jól struktúrált, olvasható és tesztelhető kódot írni, előtérbe került a felhasználói élmény, a dinamikus tartalomszolgáltatás és a reszponzivitás. Az egyik legnépszerűbb keretrendszer ilyen webalkalmazások készítésére az Angular JS.

E keretrendszer (és további modern webtechnológiák) felhasználásával készítettem karbantartható és felhasználóbarát webalkalmazást, amely különböző konfigurációk készítésére alkalmas.

A kliens oldal mögött Java technológiákra épülő szerver oldal, ami RESTful webservice-en keresztül kommunikál a klienssel. Ezek fejlesztése is az én feladatom volt.

A dolgozatomban a kliens oldal bemutatása a hangsúlyosabb, különösen az AngularJS-é, amelyet külön fejezetben ismertetek.

A kliens oldalon felhasznált technológiák, keretrendszerek, könyvtárak: AngularJS, JavaScript, Bootstrap, CSS, HTML5, Angular UI, TinyMCE, Jasmine.

A szerver oldalon felhasznált fontosabb technológiák, keretrendszerek, könyvtárak: Spring, Spring AOP, JAX-RS, Apache Tomcat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.