Kártyajáték fejlesztése ASP.NET Core és Angular platformokon

OData támogatás
Konzulens:
Somogyi Ferenc Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internet használatának mindennapossá válásával, illetve a sokféle webes technológia elterjedésének köszönhetően egyre nagyobb része az életünknek a weben játszódik. Így például rengeteg szórakoztatóipari cikket fogyaszthatunk rajta keresztül, többek között közösségi oldalakat, filmeket és játékokat.

A President egy négy vagy több játékos által játszható kártyajáték, aminek célja, hogy a kezünkben lévő összes kártyától minél előbb megszabaduljunk. Mivel a játék nem túl népszerű, meglehetősen kevés on-line változata létezik. Olyan megoldásból, ami támogatja az ellenfeleink tetszőleges kiválasztását, vagyis, hogy barátokkal együtt tudjunk játszani, pedig még kevesebb létezik.

Szakdolgozatomban egy olyan webalkalmazást készítettem el, ami lehetőséget biztosít online, több résztvevős President játékot játszani kiválasztott ellenfelek ellen. Az elkészült rendszer szerver részét ASP.NET, míg kliens részét Angular alapokon valósítottam meg. A rendszer képes számon tartani és kezelni a felhasználók barátait, akik közül a játékos ellenfeleket tud választani. Az alkalmazás egyfajta chat alkalmazásként is működik, vagyis lehetővé teszi a felhasználók közötti szinkron kommunikációt.

Az elkészült alkalmazást mind kliens, mind szerver oldalon alapos tesztelésnek vetettem alá, ezzel biztosítva a helyes működést és a fenntarthatóságot. Ezen kívül a rendszert az OWASP 2017-es Top 10 ajánlása alapján biztonsági szempontból is elemeztem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.