Kártyajátékkellékeket helyettesítő mobilalkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Simon Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy társasjátéknek a közösségi interakció is szerves része, így nem csoda, hogy videojáték verzióik nem lettek népszerűbbek eredeti, kézzelfogható változatuknál, egészen a modern hordozható eszközök megjelenéséig. Hiszen egy asztali gépnél ülve nehéz vissza-adni egy társasjáték élményét, de egy hordozható eszköz (okostelefon, tablet, laptop) kevésbé töri meg a társasági interakciót. Ma egyre több ember van, aki a társasjátékok virtuális versióját preferálja. Lehet ez azért mert virtuális verzió olyat is tud, amit a fizikai nem, vagy lehet azért mert beszerezni a fizikait sokkal drágább vagy több kellemetlenséggel jár.

Mára a leg gyakoribb személyes számítógép az okostelefonlett. Egy modern okostelefon képes megannyi más eszközt egymagában helyettesíteni. Ennek köszönhetően kevesebb dolgot kell nap mint nap magunka vinni. Ezenfelül több lehetőségünk is van alkalmazni ezeket a felhasználási módokat, még váratlan helyzetekben is, mert telefonunk mindig velünk van.

Egy egyszerű kártyapaklival, és egy két kiegészítő eszközzel (például egy jegyzettömb és egy toll, vagy akár zsetonok) képesek vagyunk sokféle különböző játékot játszani. Ezeknek a játékoknak a szerkezeti felépítésében sok közös van, így lehetne készíteni egy eszköztárat amivel egyszerűen lehetne ilyen játékokat készíteni.

Ennek a projektnek a keretében létrehoztam egy ilyen eszköztárat

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.