Kendo for Angular alapú UI komponensek fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A modern társadalom jelentős része napi szinten használja, vagy valamilyen módon függ az internettől, annak működésétől. Ez a hivatalos ügyek intézésétől kezdve, a kommunikáción, információszerzésen, szórakozáson át, a vásárlásig bármi lehet. Ezek jelentős hányada weboldalakon keresztül történik, amikre továbbá jellemző az, hogy egy-egy weboldal egyszerre több nagyobb funkciót is ellát. Ezeknek a szolgáltatásoknak a megbízható működése és az egyszerű és kényelmes használatának biztosítása azonban összetett rendszereket igényel, amik fejlesztéséhez és teszteléséhez rengeteg idő és erőforrás szükséges.

Annak érdekében, hogy ne kelljen minden weboldalnál a teljes rendszert az alapoktól újra lefejleszteni, léteznek különböző keretrendszerek és könyvtárak, amik biztosítják a weboldal alapvető működését, annak fejlesztéséhez keretet adnak, egy-egy probléma megoldásában segítenek. Ezek használatával jelentősen felgyorsíthatjuk a fejlesztés folyamatát, az idő nagyobb részét fordíthatjuk a felhasználói élmény javítására és a funkciók bővítésére.

Dolgozatomban bemutatom néhány olyan komponens megtervezését és megvalósítását, amik az Angular keretrendszerre és a Kendo UI felületi elemeire támaszkodva, azok funkcionalitásának bővítésével egyszerűen használható és testreszabható megoldást nyújtanak táblázatok és felugró ablakok kezelésére, ezzel segítve a fejlesztés menetét, a minél változatosabb funkciók ellátását.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.