Képfeldolgozási algoritmusok vizsgálata különböző hardverplatformokon

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Viktor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomatervem elkészítése során megismerkedtem egy érdekes feladattal, amelynek különböző platformokon történő megoldása közben a tanulmányaim során megszerzett, akár teljesen különböző területekről származó ismeretek közül kifejezetten sokat tudtam hasznosítani, illetve ezeket új tapasztalatokkal is bővítettem.

A feladatom egy olyan algoritmus vizsgálatát és implementációját foglalta magába, amely képes két bemeneti képből mélységinformációt előállítani. Az implementációt és tesztelést, méréseket több platformon is elvégeztem (CPU, OpenCL, FPGA), majd a kapott eredményeket kiértékeltem és összehasonlítottam.

A különböző platformokon elkészített megoldások alkalmasak az egyes platformok használatának fő előnyeinek és hátrányainak bemutatására, illetve a megvalósított algoritmus adott platformon történő további optimalizációs lehetőségeinek feltárására. A megoldásaim összehasonlítása alapján azonban csak magukról a megoldásokról lehet következtetéseket levonni, arra vonatkozóan azonban nem tehető egyértelmű kijelentés, hogy az egyik eszköz/platform jobb vagy rosszabb, mint a többi.

A következő oldalakon bemutatásra kerülnek a felhasznált eszközök, az alkalmazott platformok, a különböző implementációk részletei az eredményekkel együtt, illetve azok összehasonlítását követően az esetleges további fejlesztési lehetőségről is írok.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.