Képfeldolgozáson alapuló, sportesemény lebonyolítását segítő rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban az egészséges életvitel, így a sportolás is egyre nagyobb szerepet kap. A jelenlegi professzionális időmérőrendszerek jelentősen megnövelik az amatőr sportesemények szervezési költségeit.

Ennek a diplomatervnek a célja egy olyan költséghatékony időmérőrendszer kifejlesztése volt, amely közönséges számítástechnikai eszközökkel lehetővé teszi az amatőr versenyek lebonyolítását.

Az megtervezett rendszer figyelembe veszi a szabadtéri sportesemények sajátosságait, ami számítástechnikai szempontból leginkább az internetes összeköttetés hiányában mutatkozik meg.

Az időeredmények megállapítása személyi számítógépek küldött részidő információk, digitális fényképezőgépek és okostelefonok által szolgáltatott képek alapján történik. A rendszer képes képfeldolgozási műveletek segítségével a versenyzők azonosítására illetve időeredmények megállapítására képek alapján. A rendszer az okostelefonok által automatikusan értesül az ellenőrzőpontokon elhaladó versenyzőkről.

Sportesemények esetében egyre nagyobb igény mutatkozik, hogy a versenyek jól nyomon követőek legyenek, ezért a bemutatásra kerülő rendszer képes a versenyzők részeredményeit már a verseny alatt is közzétenni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.