Képkezelő SPA fejlesztése Angular technológia felhasználásval

OData támogatás
Konzulens:
Cserkúti Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Egy digitális interfész kialakítása és fejlesztése során többféle feladatcsoporttal és szerepkörrel kell számolni, amelyek egymástól eltérő módszereket, módszertanokat és projektszereplőket igényelnek. A feladatokat és a projektben résztvevők munkáját ennek megfelelően kell összehangolni. Ehhez szükség van egy (vagy általában több) projektmenedzsment eszköz használatára.

A digitális termékek kivitelezési folyamatainak általában van(nak) projektmenedzsere(i), illetve tervezője (designer és kutató) vagy tervezői. Ők vezényelik a termék kutatási és tervezési folyamatait és valósítják meg a termék vizuális megjelenését. A menedzser és a tervező a tervezés ideje alatt folyamatos kommunikációs kapcsolatban vannak. Ennek a kommunikációnak a középpontjában a digitális termék, azaz a képernyőképek, rajzok és azok iterációi állnak. Jelenleg a piacon kevés olyan jó minőségű projektmenedzsmentre alkalmas felület található, amely támogatná a gyors iterációs folyamatokat, a proaktív kommunikációt, az átlátható verziókezelést és a visszajelzési/javítási folyamatokat.

A szakdolgozatom célja, egy olyan korszerű Single Page Application elkészítése, amely lehetőséget kínál a korszerű termékmenedzsmentre. Ennek a megvalósítására az applikáció az ASP.NET Core 2.0 ingyenes webkeretrendszert használja fel, lehetőséget nyújtva Windows-os, Mac-es vagy Linux alapú szerverek által való üzemeltetéshez. A kliens oldal a manapság egyre nagyobb teret elnyerő front-end web applikáció platform, az Angular segítségével valósul meg. A két technológia egy alkalmazáson belül való kezelését pedig a Visual Studio 2017 biztosítja.

A folyamat során elsajátított ismeretek és megoldások a - dolgozat sikeres elvégzésén túl, - későbbi munkavállalásaim során is segíteni fogják előre haladásomat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.