Kérdőív alkalmazás fejlesztése Windows 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a kommunikáció fejlődésével és az internet teljesen általánossá válásával az emberek jóval nagyobb információmennyiséghez juthatnak hozzá, mint korábban bármikor. Ez az információ nem csak a naprakész tájékozottság miatt lehet fontos, de vásárlási szokásainkat, a különböző piaci szereplőkhöz fűződő megítélésünket is nagyban befolyásolhatja. A webes megjelenéssel is rendelkező cégeknek pedig pontosan az a céljuk, hogy ezzel a felülettel is hassanak ránk, további profit és új üzletkötések reményében. A hatás ellenben visszás is lehet, főleg, ha a cégek nem tudják megítélni, hogy egy megnyilvánulásuk, akciójuk mennyire nyerte el a felhasználók tetszését. Ezt a visszacsatolást tükrözhetik ugyan az eseményeket, marketingkampányokat követő vásárlási adatok, de ennél sokkal pontosabb és hasznosabb információval kecsegtethet kérdőívek felkínálása a felhasználók számára. Látható tehát, hogy a kérdőívek szerepe igencsak fontos lehet, hiszen direkt visszacsatolást nyújtanak a cég lépéseivel kapcsolatban.

Egy kérdőíveket kezelő alkalmazás felépítésében és működésében igencsak hasonlít a teszt alkalmazásokhoz. Emiatt magától értetődő az ötlet, hogy amennyiben az egyik fejlesztésébe belevágunk, úgy tegyük azt, hogy egyszerűen továbbfejleszthető lehessen az alkalmazás a másik céljainak megfelelően is.

Diplomamunkám bemutatja egy olyan megoldás tervezését és implementálását, amely igyekszik mindkét célnak megfelelni, ráadásul mindezt úgy, hogy a létrehozott komponens egyszerűen felhasználható legyen bármilyen Windows 8 alapú alkalmazás fejlesztés során. A modell működését végül egyszerű teszteket prezentáló alkalmazások létrehozásán keresztül mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.