Kérdőív kitöltő alkalmazás fejlesztése Windows 8 platformra

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Windows 8 operációs rendszer megjelenésével jelentős változások következtek be a számítógépek és a szoftverek piacán. A forradalmian új design és az érintőképernyőkre optimalizált kezelőfelület olyan újításokat jelentett, amik nagyban meghatározták az új szoftverek fejlesztésének módját. A diplomatervem célja megtervezni és megvalósítani egy olyan kérdőívkitöltő alkalmazást, amely lehetővé teszi kérdőívek elérését és kitöltését Windows 8 platformon.

Az alkalmazáshoz készítettem egy kapcsolódó webes alkalmazást is. Ezen a weboldalon keresztül lehet összeállítani a kérdőíveket, amiket majd az alkalmazás használata során ki lehet tölteni.

Az adatok eltárolása egy központi adatbázisban történik, a kérdőívkitöltő kliens alkalmazás pedig az egyes felhasználók gépein fog futni. Az elosztott működés miatt szükség volt egy webszolgáltatás elkészítésére is, amin keresztül a kliensek elérhetik az adatbázisban tárolt adatokat.

A szükséges technológiák és keretrendszerek megismerése után megterveztem és megvalósítottam a szerveroldali komponenseket. Ezután megterveztem és megvalósítottam a kliens alkalmazást. Az elkészült alkalmazáson teljesítménymérést is végeztem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.