Kerékpárok védelme okoseszközökkel

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Egyetemi pályafutásom során az idő haladtával, egyre többször találkoztam az IoT (Internet of Things) [1] kifejezéssel, azonban jelentésére sosem derült fény számomra. Ahhoz, hogy a témával kapcsolatos alapfogásoktól egészen a mélyebb ismeretekig eljussak, úgy gondoltam, hogy a Diplomaterv 1 tárgy keretein belül egy több IoT eszközből összeálló rendszert készítek.

Ötletemet a jelenlegi talán legnagyobb hobbimmal, a kerékpározással ötvöztem, így született meg diplomatervem témája. Mivel az átlagnál értékesebb országúti kerékpárokkal is rendelkezem, és a fővárosban sajnos előszeretettel tulajdonítják el a felelőtlen módon lezárt, vagy nagyobb értékű kerékpárokat, így szerettem volna egy olyan eszközt készíteni, melyet a kerékpárom védelmére használhatok. Az eszköz erőssége abban rejlik, hogy a kerékpáron észrevétlenül elhelyezve képes detektálni egy esetleges lopást, majd a bicikli helyzetét valamilyen időközönként megosztaná velem, így később a rendőrség segítségével vissza tudom szerezni a biciklimet.

Az elsődleges célom a diplomaterv alatt természetesen a különböző IoT-s technológiákkal való megismerkedés, a hobbimmal való kötődés csupán motivációként szolgál.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.