Keresztplatformos fitnesz alkalmazás fejlesztése Xamarin alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai fejlett társadalmak civilizációs betegségeire, azok megelőzésére az egyik leginkább elfogadott gyógymód az egészséges életmódra való törekvés, ahol a táplálkozás mellett a folyamatos és szabályozott testmozgás kiemelt szerepet kap. Szerte a világon emberek tíz milliói űznek valamilyen sportot rendszeresen, ezek közé tartozik napjainkban az edzőtermi súlyzós edzés, közkedvelt nevén „kondizás”, amivel az egész test nagyon jól átmozgatható. Ehhez nem csak kitartásra, hanem a gyakorlatok ismeretére is szükség van, hogy mit és hogyan érdemes csinálni a testünk védelme, erősítése érdekében. Ezáltal elkerülve a sérülések veszélyét és növelve a fejlődés menetét. Ezért született igény arra, hogy az edzőtermekben sportolók ezeket a gyakorlatokat megismerjék, illetve az elvégzett edzéseket naplózzák.

Szakdolgozatom célja egy keresztplatformos fitnesz alkalmazás elkészítése, ami segíti a felhasználók boldogulását az edzőteremben. Az alkalmazás lehetőséget nyújt az edzés tervek naptárba rögzítésére is, folyamatosan motiválva ezzel a felhasználókat a további mozgásra.

A szakdolgozatom két részből épül fel, az első része az általam felhasznált technológiákat, Xamarin.Forms, ASP.NET Core mutatja be, második pedig az általam készített alkalmazás felépítését részletezi. Elsőként a kliens megvalósítását mutatom be, a három rétegű architektúra komponensein keresztül haladva. Mind az üzleti logikai-, az adatelérési- és a felhasználói felületi réteg külön fejezetben kerül bemutatásra. Az utóbbit részletesebben kifejtem, mivel a Xamarin.Forms technológia számos része tartozik ehhez. Az alkalmazás kliens-szerver felépítésű és képes offline adatokat tárolni, ezért a köztük lévő szinkronizációt is szükséges bemutatnom. Legvégül a szerver felépítését és működését írom le, hogyan valósul meg a felhasználó kezelés, hogyan éri el a kliens eszköz.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.