Keretrendszer beágyazott irányítástechnikai alkalmazáshoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Pilászy György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Szakdolgozatom témája egy olyan beágyazott irányítástechnikai alkalmazás keretrendszerének implementálása, mellyel meghatározott sémák alapján vezérlő és szabályzó algoritmus készíthető napkollektoros rendszerekhez.

Az első fejezet a bevezetés, melyben röviden ismertetésre kerül a szakdolgozat célja és az a napkollektoros energetikai rendszer, melyhez a keretrendszer készül.

A második fejezet bemutatja az eddig elkészült rendszer elemeit. A hardveres egységek mellett ismertetem a már kész szoftveres elemeket és azok funkcióját is.

Ezenkívül bemutatok néhány kereskedelemben kapható szabályzót is, melyek vizsgálata alapján felállíthatók azok a követelmények, melyekkel a mi keretrendszerünknek is rendelkeznie kell.

A harmadik fejezetben az elkészített keretrendszer bemutatására kerül sor. A szabályozáshoz használt eszközök bemutatása után a kész szoftver működésének részletes leírása következik.

A negyedik fejezet a tesztelésről szól. A keretrendszerhez – tesztsémák alapján – szabályzó algoritmus is készült, így az alkalmazás széleskörű tesztelésére nyílik lehetőség.

Az ötödik fejezetben összefoglalom az elvégzett munkát, és azt, hogy milyen továbbfejlesztési lehetőségek vannak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.