Keretrendszer devizapiaci kereskedő algoritmus fejlesztéséhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Manapság a tőzsdei ügyeletek közel 40\%-át különböző algoritmusok bonyolítják le, ezen algoritmusok létrehozását és tesztelését egyéb, segéd szoftverek segítségével végzik el. A jelen dolgozat célja egy ilyen némileg egyszerűsített keretrendszer létrehozása, valamint használatának bemutatása.

A dolgozat első részében az alapfogalmak lefektetésével, a devizapiac rövid történetével és három jól ismert makroökonómia modellel bemutatásával foglalkozom. A modellek a deviza árfolyamok kialakulására adnak különböző magyarázatot, valamint előrejelzési képességeiket vizsgálom, főleg kereskedés tekintetében. Ezek után a kerekedés alapfogalmai illetve annak színtere és módjai kerülnek bemutatásra.

A következő rész a technikai elemzés alapjairól és annak hátteréről szól. Itt kerülnek megemlítésre az indikátorok, a trendek valamint a gyakori alakzatok és érintőlegesen a piac ciklikus mozgása.

A következő nagy blokk a keretrendszer tervezését és architektúrális megfontolásait tartalmazza, kitérve itt a jövőbeni alkalmazhatóságra. A modulok és a külső könyvtárak ismertetése is itt történik.

Az utolsó rész saját algoritmusok létrehozásáról, modellek alkotásáról és a keretrendszer használatáról szól, külön kiemelve az előrejelzési módszereket, azok sajátosságait, nehézségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.