Két-csatornás CAN-USB illesztő áramkör tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Marosy Gábor Elemér
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Napjainkra a soros kommunikáció használata jóval elterjedtebbé vált, mint a párhuzamos átviteli megoldások. Egyre több soros kommunikációs protokollt fejlesztettek ki (pl.: SPI, CAN, I2C), annak megbízhatósága, sebessége és egyszerűsége végett. Az iparban is elkezdték ezeket a szabványokat használni, azonban egy egyszerű PC nem alkalmas ezen buszok kezelésére, valamilyen köztes áramkör szükséges a busz és a számítógép összekapcsolására. A két (vagy több) különböző protokoll összekötését egy konverter áramkörrel lehet megvalósítani, amely valós időben alakítja át a jeleket úgy, hogy azok mindkét fél számára értelmezhetők legyenek.

A diplomamunka célja egy kétcsatornás CAN–USB-illesztőáramkör tervezése, amely egymástól független CAN-csatornákra csatlakoztatható, valamint egy felhasználói felület (GUI) megírása, amellyel a két busz külön-külön irányítható és felügyelhető.

Különös figyelmet kellett fordítanom a tervezés során az ESD-védelemre és a galvanikus leválasztásra vonatkozó követelményekre, hogy az eszköz hibamentesen működjön.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.