Kétcsatornás CAN-USB interfész fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Varga Dániel
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az autóipari rendszerek egyik alapkövetelményévé vált a CAN buszos kommunikáció alkalmazása. Már az olcsóbb kategóriájú gépjárművek is gyakran kettő, vagy több CAN busszal rendelkeznek. Ezért járműipari fejlesztési és diagnosztikai célokból nagy szükség van a CAN kommunikáció alacsony- és absztraktabb szintű elemzésére is. Erre kézenfekvő megoldás a CAN-PC adapterek alkalmazása.

Szakdolgozatom témája egy két csatornás CAN-USB interfész fejlesztése, mely két fizikai CAN csatornával rendelkezik és USB 2.0-ás kapcsolaton csatlakozik a számítógéphez.

A dolgozat első részében a CAN kommunikáció működését, majd a már piacon lévő CAN-USB adapterek felépítését és a hozzá kapcsolódó szoftveres szolgáltatásokat mutatom be.

Az ezt követő fejezetben a két csatornás CAN-USB interfész rendszertervének elkészítése található, mely magába foglalja a szükséges teszthardver, az eszköz firmware-jének és a hozzá kapcsolódó PC-s felhasználói felület megtervezésének leírását.

A dolgozat vége a rendszer konkrét megvalósításával, és a működés tesztelésével foglalkozik, majd felvázolja a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.