Kétirányú protokoll-konverter többpéldányú LWM2M-re kapilláris IoT rendszerekhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Cinkler Tibor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az IoT gyors terjedésével egyre nagyobb igény van alacsony sávszélességű hálózatokra optimalizált protokollokra. Az LwM2M erre a problémára hivatott megoldást nyújtani.

A szakdolgozatom célja az LwM2M-re való protokoll konverzió egyszerűsítése egy Capillary Gateway segítségével. Ennek megvalósításához egy Leshan kliens implementációt kell készítenem, ami JSON formátumról teljesen transzparens módon LwM2M kommunikációra konvertál, a követelményeknek megfelelő módon. A célom továbbá az új eszközök regisztrációjának egyszerűsítése, a Gateway szerverről történő konfigurációjának lehetővé tétele, valamint a kompatibilis eszközökre a Firmware update Over The Air megoldása úgy, hogy mindez akár NB-IoT hálózaton is megbízhatóan működjön.

A munkám során arra törekedtem, hogy a lehető legszélesebb körben legyen felhasználható a szoftver, ezért olyan funkciókat is megvalósítok, mint a futásidőben történő eszköz definiálás szerver és kliens oldalról, párhuzamos kommunikáció különböző szerverekkel, és önálló működés UDP felett kapcsolt eszközökkel, dinamikus IP cím és kommunikációs port kezeléssel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.