Ki- bemeneti bővítő modul tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varjasi István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Szakdolgozatom témája egy áramkör megtervezése és elkészítése, ami a magyarországi Hyundai Technológiai Központ részére készül. A megtervezett eszköz egy megújuló energiaforrásokat (nap, szél) hasznosító háromfázisú inverter egy áramköri egysége. Az eszköz Modbus RTU-n kommunikál és az ott kapott üzenetek alapján 24V-os jelzéseket fogad és kapcsolásokat végez. Szakdolgozatom bemutatja a hardver megtervezésének lépéseit az alkatrészek kiválasztásától egészen az áramkör élesztéséig.

A bevezetőben olvasható egy gyors kitekintés a megújuló energiaforrások felhasználásának múltjára és jövőjére, illetve bemutatásra kerül a Hyundai Heavy Industries rövid története.

A második fejezet rendszer szinten mutatja be az invertert, amelynek az általam készített áramkör a részét képezi.

A harmadik fejezetben a tervezési feladat pontos bemutatására, a készülék teljes specifikációjának ismertetésére kerül sor.

A negyedik fejezet a hardver megtervezését mutatja be. Legnagyobb hangsúly a kapcsolási rajz elkészítésén van, hiszen a szükséges alkatrészek kiválasztása és az áramkör passzív és aktív alkatrészeinek a méretezése itt történik meg.

Az ötödik fejezet a beágyazott szoftver fejlesztéséhez szükséges eszközök bemutatása után a rövid tesztszoftvert ismerteti, majd sor kerül a panel élesztésére.

Végül pedig a panel továbbfejlesztési lehetőségeiről lesz szó.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.