Kintlévőség-kezelő modul fejlesztése FusionR vállalatirányítási rendszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

A kintlévőség-kezelése napjainkban meghatározó szerepet tölt be egy vállalat működésében, a be nem hajtott tartozások nagymértékben befolyásolják egy vállalat működését, eredményességét. Éppen ezért egy a tartozások behajtására irányuló fejlesztés igen hasznos lehet, ezen gondolat kapcsán esett a választásom a FusionR-ben a behajtások kezelésével kapcsolatos fejlesztésre.

Az elkészült fejlesztés a terveknek megfelelően két szinten kezeli a tartozásokat. Ezen szintek a 1. Fizetési Felszólás és a 2. Korlátozás. Első szinten a tartozó ügyfelek felszólításra kerülnek és kimutatás segíti tartozásaik elemzését, a második szinten az ügyfél korlátozásra is kerül és további állományok segítségével kezelhető korlátozásuk állapota. A behajtásból elutasított ügyfelekről szintén kimutatást készít a rendszer, valamint lehetőség van a behajtás eredményességét elemezni egy további kimutatás segítségével. A kiegyenlített számlák jelen beállítás szerint minden hónap első napján automatikusan kivételre kerülnek a behajtás folyamata alól. Az elkészült folyamat alkalmas a valós életben való alkalmazásra is, a FusionR különböző ügyfélkörnyezeteiben alkalmazható a behajtás folyamatainak támogatására.

A továbbfejlesztési lehetőségekre és a felhasznált technológiákra itt már nem térnék ki, mert azok külön fejezetben kerültek kifejtésre.

Az elkészített folyamat kapcsán betekintést nyertem a FusionR működésébe és fejlesztésébe, így olyan tapasztalatokra tehettem szert melyek a későbbiekben nagy hasznomra válhatnak különböző rendszerek, különösen a vállalatirányítási rendszerek fejlesztése során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.