Kiserőművek hálózati visszahatás vizsgálata adott KIF hálózaton.

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dán András
Villamos Energetika Tanszék

Szakdolgozatomban a különböző teljesítményű, a kis- és középfeszültségű, közcélú elosztóhálózatra csatlakozó kiserőművek hálózati csatlakozásainak feltételeivel foglalkozom.

Ismertetem a különböző teljesítményű energiatermelő egységekre vonatkozó, a hálózati csatlakozás feltételeit definiáló, valamint a kiserőművek létesítésekor megvalósítandó védelmekre vonatkozó hazai, illetve európai szabványokat.

A kiserőművekre vonatkozó általános előírások előtt az úgynevezett nem engedélyköteles-, valamint háztartási méretű kiserőművek által szolgáltatott villamosenergia minőségére vonatkozó előírásokat foglalom össze a villamosenergia minőségére vonatkozó paramétereket meghatározó szabványok alapján. Ezt követően a kiserőművekre általánosan vonatkozó európai szabályozásokat mutatom be.

A hazai és európai szabályozások bemutatását követően, azok összehasonlítását végzem el a vonatkozó amerikai előírásokkal, főként a napelemes egységekre vonatkozó előírásokra koncentrálva.

Dolgozatom harmadik nagyobb részében a már korábban ismertetett szabványoknak való megfelelőséget ellenőrző szabványos mérési eljárások ismertetése található.

Végezetül a kiserőművek hálózati integrációjára vonatkozó következtetéseim találhatók szakdolgozatom 9., egyben utolsó fejezetében.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.