Kisüzemi látványsörfőzdék automatizálása és távoli felügyeletének megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomamunka témája egy kis automata látvány sörüzem elektromos tervezése, programozása, és design tervezése. Ez több elkülöníthető részből áll, amelyek a következők:

• A sörüzemek általános működésének és felépítésének áttekintése, eszközeinek pontos bemutatása és ez alapján a sörfőzési folyamat technológiai leírásának elkészítése.

• Az intelligens eszközök és mérőeszközök kiválasztása, a konfiguráció összeállítása, majd az eszközök I/O listáinak és a kapcsolószekrény áramút tervének elkészítése.

• A vezérlőprogram elkészítése Siemens S7-1200-ra, ami magában foglalja a teljes folyamat irányítását és a szabályozó köröket, figyelve arra, hogy ezeket bármikor biztonságosan meg lehessen állítani.

• Az ember-gép kapcsolat kialakítása, erre elsősorban Siemens HMI áll rendelkezésre. Itt figyelembe kell venni azt, hogy bár ez egy automata üzem, a folyamat néhány helyen kézi beavatkozást igényel, amit biztosítani is kell.

• Egy SCADA rendszer megvalósítása okos telefonra, amivel nyomon követhető a folyamat aktuális állapota, amely beavatkozási lehetőséget nem biztosít.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.