Kiszállítási folyamat támogatása az SAP vállalatirányítási rendszerben az ePOS kasszarendszer integrálásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

E szakdolgozat az SAP Hungary Kft. egyik kiemelt hazai projektjén megvalósított munkáim egy részéről szól. Tartalmazza továbbá azon munkákat is, melyeket nem a projekten hoztam létre, azonban a korábban elkészült fejlesztések teljes körű ismertetéséhez szintén szükségesnek bizonyultak.

Célom az volt, hogy egy olyan informatikai rendszert tervezzek és valósítsak meg, ami egy elosztóközpont és több száz kiskereskedelmi egység között elektronikus kapcsolatot épít ki és tart fent. Az én feladatom az anyagok kiszállítására és bevételezésére korlátozódott, tehát röviden a kiszállítási adatok árushelyeknek való eljuttatásáról, az onnan kapott bevételezési információk fogadásáról, az esetleges eltérések kezeléséről, menedzseléséről és nyilvántartásáról szólt.

Szakdolgozatom témájának így olyan fejlesztéseket választottam, melyek teljes mértékben üzleti igényre, üzleti megrendelésre készültek. Ez egyben azt is jelenti, hogy olyan – általam létrehozott – programokról írok, amiket egy nagy cég munkatársai előbb-utóbb a mindennapi életben is használni, alkalmazni fognak. Nem elhanyagolható tehát a megvalósított rendszer való élethez, a mindennapi üzletmenethez való közelsége, a programjaimnak alapot adó nagymértékű, több százmillió forint értékű anyagmozgásról nem is beszélve.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.