Kiterjesztett valóság alapú virtuális lakberendező alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A lakberendezési tervek készítésének fontos eleme, hogy a látványtervet minél valóságosabban tudjuk ábrázolni. Számos asztali és webes alkalmazás készült erre a célra, melyek törekednek minél realisztikusabb képet adva a lehető legkényelmesebbé tenni a lakberendezést. Az okostelefonok fejlődésével megjelenő új technológiák segítségével a lakberendezés élménye tovább fokozható, ugyanis a telefon kameraképének valós idejű kiterjesztésével élethű képet kaphatunk az elképzelt szobatervről.

Népszerűségének köszönhetően az Android nem csak a legszélesebb körben használt mobil platform, hanem számos technológia áll a fejlesztők rendelkezésére, melyekkel alkalmazható a valós idejű képfeldolgozás és a kiterjesztett valóság, ezért kifejezetten alkalmas lakberendező alkalmazás készítésére.

A célom a kiterjesztett valóságot támogató technológiák felhasználásával egy olyan alkalmazás létrehozása Android platformon, amely lehetővé teszi a kamera képén virtuális bútorok elhelyezését, ezzel lakberendezési tervek létrehozását. Célom továbbá egy webalkalmazás létrehozása is, amely a bútorok központi adatbázisát kezelve kiszolgálja a kliensalkalmazás kéréseit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.