Klinikai defibrillátor analízise

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Jobbágy Ákos Andor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomatervezési feladatom célja az Innomed Medical Zrt. által gyártott és értékesített Cardio Aid 360-B klinikai defibrillátor elemzése minőségirányítási és minőségbiztosítási szempontból. Ezen összetett témakör az orvostechnikai eszközöknél kötelezően alkalmazott használhatóság fejlesztéséről és dokumentálásáról szól. Az eszköz használhatóságának fejlesztése kapcsolódik a klinikai értékelés és kockázatkezelés folyamatához.

Az új hatályos szabványnak - MSZ EN 62366-1:2015, Orvostechnikai eszközök műszaki felhasználhatóságának alkalmazásának - megfelelően elkészült az eszköz használhatóság tervezési folyamatának és felhasználói felület tervezési folyamatának részleteit tartalmazó használhatóság tervezési dokumentum és a felhasználói felület értékelésével kapcsolatos használhatósági teszt. Új funkciókkal gazdagodott a készülék, ezért szükségessé vált dokumentumainak naprakésszé tétele.

A klinikai defibrillátor működése alatt minden történést naplófájlokba ment el, így alkalmas a gyártás utáni nyomon követésre. Feladatom során Qt keretrendszerben C++ nyelven készítettem egy olyan programot, mely feldolgozza a készülék bináris naplófájl adatait, és adatismétlés nélkül beilleszti a Microsoft SQL Serverben létrehozott adatbázisba. A feltöltött adatok kezelése és elemzése ily módon egyszerűbbé válik.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.