Kódgenerátor készítése Eclipse platform használatával

OData támogatás
Konzulens:
Kövesdán Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szoftverfejlesztők az informatika kezdete óta próbálnak olyan technikákat alkalmazni, melyeknek segítségével egyszerűbbé és gyorsabbá válhat egy szoftver létrehozásának a folyamata. Ezeknek a módszereknek az egyik modern változata a modell alapú fejlesztés.

A fejlesztők az elkészítendő szoftverhez modelleket készítenek a kívánt részletességgel, és e modelleket felhasználják a fejlesztés minden fázisában, főként a tervezés és az implementálás fázisában. A szoftver modelljének a megalkotásában az informatikában nem jártas egyének is részt vehetnek, és sok egyéb előnye is van egy modell használatának.

Szakdolgozatom fő témája a modellalapú szoftverfejlesztés megismerése és a bemutatása, mint modern fejlesztési technika Ehhez egy régóta előforduló, de többnyire megoldott problémát újból megvizsgálok, mely ismételten meg lesz oldva, de most modellek segítségével.

Ez a probléma nem más, mint a karakterkódolások és a karakterkészletek sokszínűségének bonyodalma. Rengeteg megoldás és szoftver készült, de egyik sem modell alapokon. Miután megvalósítom a saját megoldásomat a karakterkódolások problémájára, lesz egy eredményem, mennyivel egyszerűbb és átláthatóbb ez az újfajta fejlesztési módszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.