Kódolt szabályozás megvalósítása integrált kommunikációs eszközzel

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az autóipari fejlesztések napjainkban összetettebbnél összetettebb technológiákat eredményeznek. Az egyre nagyobb kommunikációs sávszélességeket többféle fejlesztés is megköveteli. A biztonságkritikus, mechanikai összeköttetéseket már nem tartalmazó kormány- és fékrendszereknek bonyolult titkosításokra van szüksége, hogy külső támadások ellen védve legyen a jármű. Ezáltal viszont a hasznos adat sebességénél akár jóval nagyobb sávszélesség-igényt is támaszthatnak ezek a rendszerek. De a korszerű vezetőt támogató rendszerek is egyre nagyobb adatfolyamokat továbbítanak, egyre több alkalmazásban hangok, sőt, akár tömörítetlen videók is átvitelre kerülnek a kommunikációs csatornákon.

Az eddig használt kommunikációs protokollok sebessége azonban nem tudja kielégíteni az autóipar egyre inkább növekvő igényeit. Ezáltal új kommunikációs technológiák kerülnek előtérbe, amelyek közül a legígéretesebb az Automotive Ethernet szabvány.

Ezen szakdolgozat célja egy átfogó képet adni az autóiparban használt főbb kommunikációs protokollokról, bemutatni az Automotive Ethernet szabványt, és – mivel ez egy hosszú távú fejlesztés első része – megtervezni egy olyan környezetet, amelyen keresztül a későbbiekben tesztelhető a kommunikáció, és különböző titkosítások sebességigénye.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.