Kollaborációs alkalmazás kliensének kifejlesztése Android platformra

OData támogatás
Konzulens:
Hartung István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az elmúlt években az informatika rohamos fejlődésének köszönhetően lehetővé vált, hogy a mobil eszközök nagyobb teljesítménnyel felruházva zsebben hordható számítógépekké váljanak. A mobil hardverek fejlődése miatt lehetőség nyílt valódi multitaszk operációs rendszerek használatára, melyeken gazdag felhasználói élményt nyújtó alkalmazások futtathatóak. Az újgenerációs mobilplatformok a multimédia támogatással, és a hálózati kapcsolat segítségével bővítik az alkalmazási lehetőségeket. Az Android napjaink egyik legelterjedtebb platformja, mely nyíltságának következtében széles körben használható, és nagy felhasználói körével valóban sikeres operációs rendszernek mondható.

Az informatika fejlődésével naponta hallhatunk egyre komplexebb rendszerek, szoftverek készítéséről. A technológia fejlődésével egyre bonyolultabb, összetettebb rendszerek látnak napvilágot, melyek fejlesztése új kihívások elé állítja a mérnököket. A mai informatikai projektekben nem ritka, hogy több száz, esetleg több ezer fejlesztő, programozó, tesztelő összehangolt munkájára van szükség. Annak érdekében, hogy egy szoftver időben elkészüljön, fontos a határidők betartása és betartatása, úgy, hogy egyes komponensek csak másik részegységek fejlesztésének, tesztelésének a befejeződésével kezdődhetnek el. A projektekben már nem a fejlesztés a legnagyobb munka, hanem a projekt megtervezése, megszervezése.

Szakdolgozatom célja egy kollaboratív alkalmazáshoz Android alapú kliens tervezése, és fejlesztése. A kliens hálózaton kommunikál a szerverrel, letölti a változásokat, tárolja a felhasználó számára elérhető adatok egy részét, és a változásokat feltölti a szervernek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.