Kollaboratív modellező keretrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Debreceni Csaba
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a modellalapú szoftverfejlesztés. Egyre nagyobb és komplexebb rendszerek tervezésében használják. A hozzá kapcsolódó technológiák folyamatosan fejlődnek. A MONDO EU FP7 kutatási projekt célja, hogy a modellalapú szoftverfejlesztéshez, megfelelő hatékonyságú és használhatóságú eszközöket fejlesszenek ki. Az egyik ilyen terület, ahol még nem állnak rendelkezésre kiforrott technológiák, a kollaboráció.

A MONDO projekt BME MIT által koordinált munkacsoportja, melybe becsatlakoztam a modellverziózás témakörével foglalkozik, s a modellösszefésülés skálázhatósági kihívásaira kíván választ adni.

A dolgozatom keretén belül (i) elkészítettem egy interfészt a MONDO kollaborációs rendszere számára, mely egy általános keretet nyújt a későbbi fejlesztések számára, (ii) valamint megterveztem és elkészítettem a Workspace Tracker nevű komponenst, mely nyomonkövethetőségi modell segítségével nagy modellek változásinformációit tudja tárolni kompakt formában, mely például a modellösszefésülő bemeneteként szolgálhat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.