Kollégiumi információs rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szeberényi Imre
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Villamosmérnöki és Informatikai Kar közösségi életében fontos szerepet játszanak az öntevékeny csoportok, röviden körök. Ilyenek például a Simonyi Károly szakkollégium körei, Kollégiumi Számítástechnikai kör vagy a Szakestély is. Ezekre vonatkozó információk karbantartása a kiterjedt adathalmaz mérete miatt nem egyszerű feladat. Jelenleg az ezt ellátó rendszer nem elégíti ki a felmerülő igényeket, több helyen elavult. Ezen igényeknek szükséges funkciók elkészítése mélyebb architekturális beavatkozást igényel, mely nem kivitelezhető megfelelő dokumentáció hiányában.

A szakdolgozatom célja a rendszer teljes újratervezése, a tervezési folyamat bemutatása, mely bármely hasonló rendszer újraírásánál felmerülhet. Ezek röviden a jelenleg működő rendszer feltérképezése, majd a megfelelő követelmények megfogalmazása, architekturális tervezés. Fontosnak érzem kiemelni a lépések kellő dokumentálását, ezzel lehetőséget teremtve esetleges későbbi továbbfejlesztésre. Célom egy komplex hallgatói tudásbázis fejlesztése, mely tökéletesen kielégíti a felmerülő igényeket. A rendszer neve Profil és Körök alkalmazás, röviden 'PéKNext!', mely a következő iterációra utal.

A feladat megvalósítása során részletes funkcióanalízist végeztem, majd meghatároztam a rendszer funkcionális és nem funkcionális követelményeit. Ezután számos webes MVC keretrendszert vizsgáltam meg, és felállított szempontok szerint kiválasztottam a feladat megoldására megfelelőbbet. Következő lépésként megterveztem az alkalmazás architektúráját. Ezen a ponton számos UX\footnote{User experience} fejlesztési lehetőséget is felvázoltam, mely felhasználóbarátabbá teszi a felületet. A dolgozatom során egy tesztre kész verziót sikerült készíteni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.